Rendezvényeink

Télapó:
Mint minden gyermekintézményben, a mi iskolánkban is az egyik legjobban várt ünnep a Télapó érkezése. Alsó tagozatos kis diákjaink már hetekkel előbb elkezdik a készülődést. Az 1-4 osztályosok verseket, énekeket tanulnak a tanító nénik segítségével. A tantermek is téli dekorációt kapnak, melynek jelentős részét a tanulók alkotása teszi ki. Az ajándékozásba a Szülői Munkaközösség segít be.A Télapó külön látogatja meg az osztályokat. Először a gyerekek kis műsorral köszöntik Őt, majd dicsérő, biztató, esetleg dorgáló szavak kíséretében megkapják a csomagot. Hosszú évekig hagyomány volt iskolánkban, hogy a felső tagozatos gyerekek ajándékot készítettek kis társaiknak. A  testvér osztályok együtt várták a Télapót. A nagyok megnézték a kicsik műsorát, s átadták ajándékaikat. Ma már a nagyobbakat is meglátogatja a Mikulás és ők is kapnak ajándékot. Így minden tanulónk egyformán örül az édességekkel telerakott csomagnak.

Chirtmas Party:

A Christmas Party megrendezése a téli szünet előtti időszakban szintén hagyománnyá vált számunkra. Ebben az évben 8. alkalommal került megrendezésre, Molnár Judit angol szakos tanárnő vezetésével. Ez a szokás élményt jelent minden tanuló számára. Szívesen és lelkesen vesznek részt a feladatok megoldásában, élvezik a gyerekek az együtt töltött órákat. A party két részből tevődik össze.
1. rész- a vetélkedő: Osztályonként négy fős csapatok állnak össze, akik egy kis műsor bemutatása után összemérik tudatásukat játékos, angol nyelvű feladatokon keresztül. A vetélkedő lebonyolítását a 8. osztályos tanulók vállalják. A versenyfeladatok az osztályok tudásszintjének megfelelően vannak kidolgozva. A feladatok megoldásának értékelését szintén a 8. osztályos zsűritagok végzik. Eredményhirdetés után az első helyezett csapat ajándékot kap.
2. rész-a buli: A szellemi megpróbáltatás után jön a szórakozás: zene, tánc, ahol mindenki remekül érzi magát. Minden eddig megrendezett Chirmas Party vidám hangulatban telt.

Farsang:
A farsang, mint tudjuk, a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszaka a télnek január végén, februárban. Ilyenkor mi is, már hosszú évek óta minden évben megtartjuk farsangi bálunkat, a szülői szervezetnek köszönhetően.
Már hetekkel, sőt hónapokkal előtte lázban égnek a gyerekek: mik legyünk, minek öltözünk?
Az egyéni jelmezeket mostanában már csak egy-két kisebb gyerkőc, esetleg óvodás kistestvér képviseli, de mindig akad néhány nagyon ötletes, saját kezűleg, szülők által készített maskara. Leginkább azonban a csoportos jelmezeké a fő szerep.
Ők már jóval a bál előtt gyakorolnak, próbálnak, ez már önmagában is szórakozásra ad alkalmat. Némelyik csoport azután egész komoly produkcióval áll elő, akár az éppen aktuális tehetségkutató versenyek „kiscsillagai”, „megasztárjai” is lehetnének. (Mi legalábbis, egy kis elfogultsággal persze, így látjuk)
A táncot, a „bulit” az iskolában rendszeresen működő művészeti iskolák csoportja nyitja meg.
Utána végkimerülésig tart a tánc, pihenő legföljebb az eredményhirdetés, és a mindig izgalmat okozó tombolahúzás alatt lehet.
Az egyetlen hiba, hogy 8-9 óra tájban abba kell hagyni a mulatságot.
A bál bevétele komoly anyagi segítség a szülői munkaközösségnek, melyet természetesen a gyerekek javára fordítanak.